NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tientallen vlinders met kerst

28 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
atalanta_bruinekikker.jpg

© Fotograaf: bruinekikker

Op tweede kerstdag zijn er tientallen dagvlinders gezien. Dat meldt de Vlinderstichting in Wageningen zondag. Volgens de stichting was het een unicum dat de vlinders zich al met de kerst lieten zien.
Temperatuur
Vlinders hebben naast warmte ook extra zon nodig om hun lichaamstemperatuur op de gewenste 30 graden te krijgen. Op eerste kerstdag liet de zon verstek gaan en zijn er geen vlinders gezien. Maar op tweede kerstdag was er veel zon en met een temperatuur van zo’n 12 tot 14 graden werden de vlinders actief.
Atalanta
De atalanta was met zestien waarnemingen de meest gesignaleerde vlinder. Op de tweede plek kwam de citroenvlinder met zeven meldingen. Ook werden zes dagpauwogen gemeld. Spectaculair was volgens de Vlinderstichting de melding van een grote vos in Zuid-Limburg. Dit is een erg zeldzame vlinder in Nederland.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.