Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tientallen nijlpaarden dood door miltvuur

  •  
16-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nijlpaard_01.jpg
Een uitbraak van miltvuur in een Ugandees nationaal park heeft zeker 83 nijlpaarden het leven gekost. Dat heeft parkbeheerder Tom Okello maandag gezegd. Zes jaar geleden werd het bij toeristen populaire Queen Elizabeth Nationaal Park ook al getroffen door een uitbraak van miltvuur, waardoor toen ruim driehonderd nijlpaarden omkwamen.
De beheerder van het safaripark werd ingelicht over de uitbraak toen in juni in een dag tijd tien dode nijlpaarden werden aangetroffen. Hoewel het dodental blijft stijgen, zegt Okello van de eerdere uitbraak in 2004 te hebben geleerd en de situatie inmiddels onder controle te hebben.
Miltvuur wordt veroorzaakt door een bacterie die voorkomt in de bodem rondom een klein meer in het wildpark. Dieren kunnen de ziekte oplopen via open wonden. Vleesetende gieren en grote katten in het park kunnen de dodelijke ziekte ook verspreiden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.