Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tientallen dolfijnen stranden op Australische kust

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
griend_creative_commons.JPG

© Foto: Creative Commons

Australische reddingswerkers doen hun uiterste best om tientallen grienden te redden die op de westkust zijn gestrand. Het gaat om zo’n 150 kortvinnige grienden, waarvan ongeveer de helft al dood is.
De dolfijnachtigen strandden in Hamelin Bay, 315 kilometer ten zuiden van Perth de hoofdstad van de deelstaat West-Australië. Volgens de autoriteiten proberen reddingswerkers nog zo’n vijftig dieren op het strand en 25 in ondiepe water terug naar zee te brengen.

Gestranden grienden

Het is niet ongewoon dat dolfijnen strandden op de kust, als zij migreren van de voedselrijke wateren in het Arctisch gebied naar de noordelijke warmere zeeën om hun jongen groot te brengen. Maar het aantal van 150 dieren is uitzonderlijk groot.
De lokale bevolking en toeristen zijn gewaarschuwd om niet het water in te gaan, omdat de dode grienden haaien kunnen aantrekken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.