Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tientallen aangespoelde grienden gered

  •  
03-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grienden.jpg
Van de bijna tweehonderd grienden die zondag zijn aangespoeld op een strand in de buurt van Tasmanië ten zuiden van Australië, zijn er 54 gered. Dat hebben natuurbeschermers dinsdag laten weten.
Samen met de grienden zijn ook vijf dolfijnen weer het water ingeholpen. Meer dan 150 vrijwilligers hielpen met het redden van de walvisachtige dieren. De overige grienden stierven kort nadat ze waren gestrand.
Grienden zijn familie van de dolfijn, maar gedragen zich volgens experts meer als walvissen. Walvissen stranden wel vaker in groepen. De reden waarom dat gebeurt, is niet bekend.
De afgelopen maanden zijn in de gebieden rond Tasmanië meer dan vierhonderd walvisachtigen aangespoeld. De meesten kwamen om het leven, maar een aantal kon door hulp van vrijwilligers weer de zee in.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.