Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tienduizendste cursist van Vroege Vogelzang

  •  
22-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
nico_12.jpg
Vroege Vogelzangcursus die dit voorjaar wordt uitgezonden is een instant succes. Twaalf weken lang worden i.s.m. Vogelbescherming en Nico de Haan de zangvogels behandeld die nu beginnen te zingen. De aanmeldingen stromen ook na het begin nog dagelijks binnen en de verwachting is dat binnenkort de tienduizendste cursist kan worden ingeschreven. Voor zover bekend is er niet eerder zo massaal op een (vogel)cursus op de radio gereageerd.
De cursus bestaat uit twaalf lessen. Elke week krijgen de Vroege Vogelscursisten op de maandag na de uitzending een les per email toegestuurd met in woord, (video)beeld en geluid de vogels die op dat moment met hun voorjaarszang beginnen. Bovendien kan men het radio Vroege Vogelfragment beluisteren waarin Nico de betreffende vogels probeert op te sporen.
Lente
Omdat er, zo vroeg in het jaar, nog maar weinig vogels zingen is dit de ideale manier op zo, stap voor stap, de vogelzang te leren kennen. De belangstelling voor het vogels kijken (en luisteren) neemt steeds verder toe.
Met het lengen van de dagen komt de vogelzang lekker op gang. Samen met Nico de Haan gaan de cursisten de komende maanden de tuinvogelzang volgen. Daarbij horen ook 12 gratis email-lessen. Het begin van de zang is voor velen elk jaar weer even oefenen om de vogels aan hun geluid te herkennen.
Dichtbij-vogels
Nico de Haan heeft met zijn VogelkijkCentrum speciaal voor de 'dichtbij-vogels' een email-cursus Vogelzang & Tuintips ontwikkeld. Op de radio in Vroege Vogels worden reportages uitgezonden met Nico over de soorten die nu rondom huis en tuin van zich laten horen. Belangstellenden kunnen zich nog steeds inschrijven voor een gratis lesserie op vroegevogels.vara.nl of www.vogelskijken.nl .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.