Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tiende dikkopschildpad in Nederland gestrand

  •  
27-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schildpad_17.jpg
Bij de Hondsbossche Zeewering, vlakbij Camperduin, is een dode dikkopschildpad aangespoeld. Het is de tweede dit jaar, en de tiende die ooit in Nederland is gestrand. Zeeschildpadden worden vrijwel nooit gezien in ons land. Meestal gaat het om zieke of dode dieren, meldt Natuurbericht.nl.
Nog niet volgroeid
Op 27 juli vond Ber van Perlo tijdens het kijken naar vogels een dode zeeschildpad op het strand bij de Hondsbossche Zeewering te Camperduin ter hoogte van De Putten. Het betrof een nog niet volgroeide dikkopschildpad ( Caretta careatta ) met een geschatte schildlengte van 55 tot 60 centimeter. Volwassen exemplaren hebben een schildlengte van 83 tot 124 centimeter.
10e exemplaar
Dat er een dikkopschildpad aanspoelt in Nederland is heel bijzonder. In januari is een kleiner, levend exemplaar gevonden. Dit dier is onlangs overgebracht naar Portugal waar het binnenkort in de oceaan wordt vrijgelaten. De eerste documentatie van een dikkopschildpad in Nederland was in 1707. Dit is het 10de exemplaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.