Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tien nieuwe amfibiesoorten in Colombia gevonden

  •  
03-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
colombia.png
Wetenschappers hebben in Colombia tien soorten amfibieën gevonden, die vermoedelijk nog niet eerder zijn gezien. Het gaat onder meer om een regenkikker met oranje poten en drie giftige kikkers.
Dat heeft José Vicente Rodriguez-Mahecha, de directeur van de Colombiaanse afdeling van de milieuorganisatie Conservation International (CI), maandag laten weten. Hij meldde dat ook drie zogenoemde 'glazen' kikkers zijn gevonden. Die kikkers danken hun naam aan hun doorzichtige huid.
De amfibieën zijn aangetroffen tijdens een expeditie van drie weken in de bergachtige regio Tacarcuna aan de grens met Panama. De wetenschappers identificeerden tijdens hun expeditie ongeveer zestig soorten amfibieën, twintig soorten reptielen en bijna 120 soorten vogels.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.