Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Thoreau op Tiengemeten

7 okt 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Jelle Reumer
Hoogleraar paleontologie Jelle Reumer is zes weken lang neergestreken op Tiengemeten, om er te werken aan een boek over de Amerikaanse natuurvorser en schrijver Henry David Thoreau. Veel Nederlanders kennen de naam Jac. P. Thijsse wel, meestal van de ouderwetse Verkade-albums. Maar Henry David Thoreau is hier minder bekend.
Thoreau was een groot kenner van de natuur, struiner, wandelaar, natuurfilosoof en schrijver. Veel Amerikanen kennen vooral zijn bekendste boek Walden, geschreven tijdens zijn tweejarig verblijf in een hut aan de rand van een meertje bij Concord, Massachusetts. Dat we hier nog nooit van Henry Thoreau hebben gehoord vindt Jelle Reumer heel jammer, omdat er een directe link bestaat tussen Thoreau (1817 – 1862) en Thijsse (1865-1945). En daarmee dus ook tussen Thoreau, de oprichting van Natuurmonumenten en het eiland Tiengemeten.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.