Vroege Vogels

Thijsse-ecoduct over A12

  •  
12-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_143190.jpg
In 2007 wordt de oprichter van Natuurmonumenten vereeuwigd in de naam van een natuurbrug over de A12. Het Jac. P. Thijsse-ecoduct zal een cruciale verbinding vormen tussen natuurgebied Planken Wambuis en Reijerscamp op de Veluwe. Het ecoduct is een jubileumcadeau van het Ministerie van LNV.
 
Natuurherstel
Het naambord is tijdens een werkbezoek door minister Veerman overhandigd aan Jan Jaap de Graeff, algemeen directeur van Natuurmonumenten, en regiodirecteur Arne Heineman.
Minister Veerman bezocht de Veluwe vanwege de overdracht van landbouwenclave Reijerscamp. Reijerscamp is een cruciale schakel voor wild op de Veluwe. Door natuurherstel en het plaatsen van een ecoduct kan het wild straks ongestoord over de A12 van de Zuidwest-Veluwe naar de uiterwaarden van de Nederrijn lopen.
Natuurboer
Om dit mogelijk te maken schenkt boer Arjan Staadegaard vijftig hectare van zijn landbouwgrond aan Natuurmonumenten. Hiervoor krijgt Staadegaard van de overheid een vergoeding. Staadegaard is de eerste natuurboer van Nederland. Natuurmonumenten zorgt voor het ontwikkelen en het beheer van de nieuwe natuur. Daarmee draagt de vereniging opnieuw bij aan het creëren van grote robuuste natuurgebieden en ondersteunende verbindingszones; een wens die is verwoord in de meest recente Natuurbalans.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.