Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Thieme: zero tolerance in varkensstal

  •  
04-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veetransport_varkens_biggen.jpg
Als er in varkensstallen geen materiaal is om te voorkomen dat de dieren zich vervelen, moet ook eens daadwerkelijk tegen de varkenshouder worden opgetreden. Dat heeft Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) donderdag laten weten. Ze vindt dat het afgelopen moet zijn met gedogen en vraagt minister Gerda Verburg (LNV) om een zerotolerancebeleid op dit gebied.
Thieme doet haar suggestie donderdag in vragen aan Verburg. ,,Bent u met mij van mening dat overtredingen van het varkensbesluit in genoemde zin niet alleen leiden tot onaanvaardbaar dierenleed maar ook tot een te hoog gebruik van antibiotica en daarmee tot een bedreiging voor de volksgezondheid'', houdt ze de bewindsvrouw voor.
Varkens die zich vervelen gaan ''staartbijten'' en om infecties te voorkomen zou meer antibiotica moeten worden toegediend en dat is weer niet goed voor de volksgezondheid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.