Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

The North Face voor verantwoorde dons

  •  
13-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
ganzen_01.jpg
Outdoor-fabrikant The North Face heeft officieel aangekondigd dat in 2017 voor het gehele assortiment wordt overgeschakeld naar dons met het ‘Responsible Down Standard’ keurmerk.
Dierenleed
Vier Voeters ziet dit als een stap in de goede richting, maar merkt op dat dit keurmerk, dat door The North Face wordt ingezet als een garantie voor ethisch verkregen dons, ruimte laat voor verborgen dierenleed. Vier Voeters roept The North Face daarom op om het systeem achter de ‘Responsible Down Standard’ op bepaalde punten te verbeteren, zodat de wrede praktijken van dwangvoeren en levend plukken van eenden en ganzen volledig uitgesloten worden.
Zwakke plekken
"We zijn heel blij met de inspanningen van The North Face om hun producten dierenleed-vrij te maken", zegt Barbara van Genne, campagneleider van  Vier Voeters. "Maar we zien nog  zwakke plekken in het systeem, waarbij in het productieproces mogelijkheden voor dwangvoeren en levend plukken blijven bestaan. We hebben een aantal concrete suggesties gedaan om dit probleem op te lossen. "
Bron: Vier Voeters
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.