Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

The Cove: vanaf 18 november hier te zien

  •  
29-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vanaf 18 november 30 dagen te zien op de website: The Cove. Een onthullende en zenuwslopende documentaire over dierenactivisten die een Japanse baai infiltreren waar dolfijnen op gruwelijke wijze mishandeld worden.
In de jaren '60 was Richard O'Barry één van 's werelds grootste autoriteiten op het vlak van dolfijnentraining, door zijn werk op de set van de populaire TV-serie Flipper. Dag in dag uit, liet O'Barry de dolfijnen werken en hield hij de TV-kijkers tevreden. The Cove, de veelbekroonde documentaire geregiseerd door Louie Psihoyos, toont ons het ongelooflijke verhaal over hoe O'Barry, Psihoyos en een team van activisten, filmmakers en duikers op een geheime missie vertrekken. Met gevaar voor eigen leven dringen ze binnen in een verborgen lagune in Japan, om er een licht te werpen op een donker en dodelijk geheim. The Cove brengt op een indrukwekkende wijze de verontrustende praktijken aan het licht van de internationale handel in dolfijnen.
De spraakmakende documentaire The Cove ging begin 2009 in wereldpremière tijdens het filmfestival van Sundance, waar het de Grand Jury Prize won.
The Cove wordt op maandag 18 november uitgezonden bij de VARA op Nederland 2. Daarna is hij nog een maand te zien op vroegevogels.vara.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.