Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Thailand neemt grootste drijvende zonnepark ter wereld in gebruik

  •  
09-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
zonnepark_Pixabay

Zonnepark

© Pixabay

In Thailand is het grootste drijvende zonnepark ter wereld in gebruik genomen. Dat veld van zonnepanelen op water heeft een oppervlakte van ongeveer zeventig voetbalvelden en moet helpen om de Thaise economie in 2050 klimaatneutraal te maken.

Toekomstplannen

Het zonnepark ligt in een reservoir op ongeveer 660 kilometer ten oosten van hoofdstad Bangkok en telt 145.000 zonnepanelen. Ook wordt 's nachts met behulp van turbines en stromend water energie opgewekt. Het project kostte omgerekend meer dan 29 miljoen euro en Thailand heeft plannen om zestien van die drijvende zonneparken aan te leggen in reservoirs.

Thailand is nu voor zijn energievoorziening nog erg afhankelijk van aardgas. Gas is goed voor bijna twee derde van de stroomopwekking in het land. De Thaise premier beloofde op de klimaattop in Glasgow dat het land in 2050 klimaatneutraal zal zijn.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.