Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Texaanse schildpadden gered uit de vrieskou

  •  
18-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Groene zeeschildpad - Pixabay

© Groene zeeschildpad - Pixabay

Het winterweer in de Amerikaanse staat Texas heeft niet alleen de menselijke inwoners overvallen, maar ook duizenden schildpadden. De dieren zijn niet gewend aan de lage temperaturen en komen massaal aan land op het eiland South Padre. Vrijwilligers komen in actie om de dieren te redden.

Duizenden schildpadden gered

Dierenvrienden hebben zo'n 4700 schildpadden overgebracht naar een conferentiecentrum. De koudbloedige dieren worden weer uitgezet als de temperatuur van het zeewater is gestegen. "Dit is een ongekende gebeurtenis", zei bestuurder Wendy Knight van de organisatie Sea Turtle Inc. Normaliter komen in de winter volgens haar maar honderd tot vijfhonderd schildpadden aan land in het zuiden van de staat.

Ook veel Texanen hebben last van het winterweer van de afgelopen dagen. Bij miljoenen huishoudens viel de stroom uit. Ook zouden zeker 21 mensen in vier staten zijn overleden door de weersomstandigheden.

Bron: ANP

Meer over:

texas, schildpadden
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.