Vroege Vogels

Terug naar Oegstgeest

  •  
16-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op zondag 19 oktober 2008, exact een jaar na zijn dood, opent in Stedelijk Museum De Lakenhal in Leiden een grote tentoonstelling over Jan Wolkers (1926-2007).
Jan Wolkers was een homo universalis, een veelzijdig kunstenaar (beeldhouwer, schilder, schrijver) en een levensgenieter met een brede belangstelling voor geschiedenis, politiek en religie en met een grote liefde voor de natuur, jazz en sport. De expositie belicht het hele spectrum van het werk van Wolkers met een accent op zijn beeldende kunst: tekeningen, schilderijen, beelden, vroeger en recenter niet eerder getoond werk, verrijkt met gedichten en fragmenten uit zijn literaire werk. De tentoonstelling is opgezet in samenspel met de eigen collectie van De Lakenhal, het museum dat Wolkers vanaf zijn vroegste jeugd vaak bezocht. Het wereldberoemde Laatste Oordeel van Lucas van Leyden, liet een onuitwisbare indruk achter op de verbeelding van de jonge Wolkers.
De biograaf van Jan Wolkers, Onno Blom, treedt op als gastconservator en maakte voor De Lakenhal een keuze uit de omvangrijke Collectie Wolkers. Irma Boom, internationaal erkend om haar grafische vormgeving, tekende voor de typografie. Oud-museumdirecteur Rudi Fuchs adviseerde over de opstelling van de werken van Wolkers in wisselwerking met collectiestukken van De Lakenhal.
De expositie is open voor publiek van 21 oktober 2008 – 15 februari 2009. Het volledige programma is te bekijken op de website van De Lakenhal.
Bron: De Lakenhal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.