Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Terschelling best voorbereid op komst elektrische auto

  •  
12-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
227 keer bekeken
  •  
Elektrisch rijden - publiek domein

© Bron: Pixabay

De gemeente Terschelling is op dit moment het beste voorbereid op de komst van de elektrische auto. Ook de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht staan in de top 10 van de ranglijst ‘Laadinfrastructuur Nederlandse gemeenten 2017’.
De ranglijst is opgesteld door het Living Lab Smart Charging en kijkt naar het aantal aanwezige laadpunten per 1000 auto’s die op dit moment geregistreerd zijn. Op Terschelling is het grootste aantal laadpunten beschikbaar per voertuig. 

Terschelling rijdt elektrisch

Op het eiland rijden 47 elektrisch deelauto’s rond en zijn ook busvervoer en pakketbezorging geëlektrificeerd. Volgend jaar begint de energie-coöperatie Terschelling Energie ook met het opwekken van eigen zonne- en windenergie om die later te koppelen aan het elektrisch vervoer. Terschelling is dan ook klaar voor de toekomst, zegt wethouder Van der Wielen van Terschelling.

Groei

In 2025 rijden er naar verwachting 1 miljoen elektrische auto’s in Nederland. Ook busvervoer en vrachtverkeer maakt de komende jaren de overstap naar elektrisch. "De ranglijst toont aan dat veel gemeenten al volop inzetten op de komst van het elektrisch vervoer, maar ook dat er nog veel moet gebeuren voordat heel Nederland klaar is voor een mobiliteitssysteem waarin we rijden op energie uit zon en wind", aldus Rutger de Croon, programma- manager van het Living Lab Smart Charging.
Bron: Living Lab Smart Charging
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.