Vroege Vogels

Telmee.nl verbetert besluitvorming natuur

  •  
11-12-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
kleine-wintervlinder_c_kars_veling_04.jpg
Natuurliefhebbers kunnen vanaf nu bijzondere waarnemingen melden op Telmee.nl. Wie waarnemingen meldt zorgt voor een beter beeld van de stand van de natuur in Nederland. In december is de kleine wintervlinder ’de soort van de maand’.
Alle waarnemingen die worden ingevoerd via Telmee.nl, komen terecht in de Nationale Databank Flora en Fauna. De gegevens in deze databank zijn een goede en betrouwbare basis voor de besluitvorming over de ruimtelijke inrichting van ons land en zorgen voor effectief natuurbeleid en natuurbeheer. 
 
Opschrijfboekjes
Om de natuur in Nederland goed te kunnen beschermen zijn grote aantallen gegevens nodig over het voorkomen van planten en dieren. Duizenden vrijwilligers zijn al actief met het verzamelen van deze gegevens. Daarnaast zijn veel mensen graag in de natuur om naar planten en dieren te kijken. Helaas komen nog niet alle gegevens verder dan de hoofden of de opschrijfboekjes van deze waarnemers.
 
Kleine wintervlinder
Om alle natuurliefhebbers te stimuleren hun waarnemingen van planten en dieren door te geven is het project ’Soort van de maand - op stap en tellen in de natuur’ ontwikkeld. In de maand december wordt de kleine wintervlinder onder de loep genomen.
 
Bron: Natuurmonumenten

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.