Vroege Vogels

Tel de Zon

  •  
09-05-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Solar_Days.jpg
 Maandag beginnen de 'Solar Days' - het jaarlijkse evenement waar zonne-energie in het zonnetje wordt gezet. Een week lang demonstraties, verkiezing van Solar City 2014 én het project 'Tel de Zon'. De bedoeling is dat alle bezitters van zonnepanelen een week lang de opbrengst bijhouden.
Om er voor te zorgen dat een zonnestroomsysteem goed werkt, is het belangrijk dat een systeem goed geïnstalleerd is. Hoewel veel eigenaren de mogelijkheid hebben om hun geïnstalleerde systemen te monitoren, vinden eigenaren het lastig de gemeten data te interpreteren, omdat ze geen referentie hebben. Een typische vraag hierbij is "komt een lagere opbrengst doordat de instraling minder is geweest of functioneert het systeem niet goed?".
Aan de deelnemers wordt gevraagd om vóór en na deze week de meterstand (cumulatief geproduceerde kWh) op hun omvormer door te geven. De Stichting Monitoring Zonnestroom zal deze gegevens, gecombineerd met gegevens over de plaatselijke hoeveelheid zonneschijn, voor elke installatie een korte analyse maken van de prestatie van het systeem. Zodoende kunnen eigenaren inschatten of hun systeem goed functioneert. Mochten de prestaties tegenvallen, dan doet de stichting suggesties over wat er beter zou kunnen.
Heb je een zonnestroom-installatie? Doe mee! Met dit project vragen we positieve aandacht voor zonne-energie om zo meer mensen over de streep te trekken om hun bijdrage te leveren aan het opwekken van duurzame energie. Met een zonnestroominstallatie doet u niet alleen de wereld een groot plezier, maar het is bovendien een goede investering om de kosten van uw energierekening te drukken.
Heeft u zonnepanelen op uw dak, doe dan mee! Hebben uw buren, schoonouders of vrienden zonnepanelen, vraag ze dan om mee te doen! In Nederland zijn meer dan 100.000 zonnestroominstallaties. Wij zouden het fantastisch vinden om zoveel mogelijk systemen mee kunnen nemen. Inschrijven kan eenvoudig via mijn-telweek .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.