NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Teken voor gezonde lucht

5 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Actie-luchtvervuiling-klaar_01.jpg
Luchtkwaliteit is in gevaar door de verhoging van de maximumsnelheid. Onderzoekers van RIVM en TNO zijn bang dat door de verhoging de Europese normen voor luchtvervuiling weer overschreden worden. Is die paar seconden tijdwinst nou echt een slechtere gezondheid en veel meer CO2-uitstoot waard?
Milieudefensie vindt van niet en staat donderdag 11 februari op de stoep bij de Tweede Kamer met meer dan 70.000 handtekeningen van mensen die ook gezonde lucht willen! Roep de Tweede Kamer ook op om gezondheid voor snelheid te laten gaan:
Kom in actie voor gezonde lucht en teken de petitie!Kom in actie voor gezonde lucht en teken de petitie!
Vragen aan de Tweede Kamer:
Verlaag maximumsnelheden op stadssnelwegen. Langzamer rijden betekent aantoonbaar gezondere luchtkwaliteit.Bied gemeenten de mogelijkheid om scooteroverlast aan te pakken.Neem maatregelen om de uitstoot van roet te verlagen. Roet is de meest ongezonde stof in de lucht. Dit kan met fiscale maatregelen waarbij schonere voertuigen worden gestimuleerd, en vervuilende voertuigen en diesel minder aantrekkelijk worden.
  • Verlaag maximumsnelheden op stadssnelwegen. Langzamer rijden betekent aantoonbaar gezondere luchtkwaliteit.
  • Bied gemeenten de mogelijkheid om scooteroverlast aan te pakken.
  • Neem maatregelen om de uitstoot van roet te verlagen. Roet is de meest ongezonde stof in de lucht. Dit kan met fiscale maatregelen waarbij schonere voertuigen worden gestimuleerd, en vervuilende voertuigen en diesel minder aantrekkelijk worden.
Bron: Milieudefensie

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.