Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Teken tegen massale biggensterfte

  •  
07-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
actie-varkens_01.jpg

© Dit scharrelvarken kreeg een normaal aantal biggen.

In 2015 stierf een recordaantal van 6 miljoen biggen nog voor de slacht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit de varkenssector. Nog nooit was de biggensterfte zo hoog. Deze hoge sterfte komt doordat moedervarkens inmiddels meer dan 30 biggetjes per jaar krijgen. Dat zijn er ongeveer 6 keer zo veel als in de natuur. Ze worden gefokt op een maximale productie, want dat is wat telt. Maar de biggen worden daardoor steeds zwakker en gaan eerder dood.
Wat kun jij doen?
Teken de petitie van Varkens in Nood en laat de overheid weten dat dit zo echt niet langer kan. Er moet een maximum komen op het aantal biggen per zeug en controle op zieke, gewonde en dode dieren. Ook moeten er richtlijnen komen voor het op een humane wijze euthanaseren van varkens die niet meer te redden zijn.
Bron: Varkens in Nood
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.