Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Teken tegen 'Kiloknallers'

  •  
18-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Varkens.jpg
Vijftig wetenschappers hebben zich achter de actie van Wakker Dier tegen de kiloknaller geschaard. Zij hebben de oproep ondertekend om een einde te maken aan industrievlees en de reclame die supermarkten daarvoor maken, laat Wakker Dier maandag weten.
Hoogleraren van diverse vakgebieden
De hoogleraren delen de mening van Wakker Dier dat supermarkten met de reclames voor industrievlees, dus zonder een beter leven-keurmerk, een ,,grote negatieve invloed hebben op dieren en boeren''. De vakgebieden van de ondertekenaars variëren van medische microbiologie tot wijsbegeerte, marketing en natuur- en waterbeheer.
Meer reclame in 2015
Volgens Wakker Dier hebben supermarkten in 2015 in totaal ruim driehonderd keer per week reclame gemaakt voor industrievlees, dat is 40 procent meer dan het jaar daarvoor.
Ook tegen de Kiloknaller? Teken hier!
Ook consumenten, boeren, journalisten en organisaties kunnen de komende week nog de oproep van Wakker Dier ondertekenen: https://actie.wakkerdier.nl/kiloknaller-petitie. Daarna zal Wakker Dier de petitie gaan aanbieden aan het CBL. 
Meer informatie in het rapport  van Wakker Dier: ‘de schadelijke gevolgen van de kiloknaller’. 
Bron: ANP en Wakker Dier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.