Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Teken petitie: Verwijderen van tv-spot 'behoud van nertsenfokkerijen'

  •  
12-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fur.jpg
Nertsenhouders gaan in televisiespotjes campagne voeren tegen het dreigende verbod op hun bedrijven. De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die verbiedt dat de dieren louter om hun pels worden gehouden. De Eerste Kamer moet de wet nog behandelen en het voorstel gaat uit van een overgangstermijn tot 2024. De nertsenhouders vinden dat te mager.
Onder het motto ,,koop ons uit of laat ons met rust'' voeren ze actie tegen het wetsvoorstel, dat een initiatief is van SP en PvdA. Volgende Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) worden 170 familiebedrijven getroffen door de wet.
Het dreigend verbod komt nu bont weer meer in de mode raakt, aldus de NFE vrijdag. Volgens deze organisatie zal de productie van bont zich verplaatsen naar landen waar minder eisen worden gesteld aan dierenwelzijn dan in ons land.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.