Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Te weinig schimmels op jarige Rode Lijst

13 mrt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
schimmel.jpg
De Rode Lijst, die donderdag zijn 50-jarig bestaan viert, bevat te weinig schimmels. Dat constateert Henk Simons, soortenexpert bij de International Union for Conservation of Nature (IUCN), in dagblad Trouw.
De Rode Lijst, een lange opsomming van zoogdieren, reptielen, vissen, en planten, geeft aan dat het niet goed gaat met de soortenrijkdom op de wereld. Deze 'AEX voor de biodiversiteit' wordt uiterst serieus genomen door onder meer de IUCN. Deze organisatie, met 1000 aangesloten organisaties en liefst 11.000 wetenschappers, is de grootste overkoepelende natuurbeschermingsorganisatie ter wereld.
,,De kennis over schimmels blijft achter'', zegt Simons. ,,En daardoor ook de bescherming, terwijl die soorten heel belangrijk zijn voor de mens. Ze bevatten bijvoorbeeld grondstoffen voor medicijnen.''
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.