Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Te veel zonnebaars

  •  
10-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
Een vrouwtje van normaal formaat legt zo'n drieduizend eieren per keer. Zonnebaarsen die in de natuur terecht komen, richten veel schade aan. Ze eten alles wat leeft. Tuincentra en dierenwinkels krijgen het dringende verzoek om de zonnebaars uit de collectie te halen.
Als de buitenwateren geen zonnebaarsen meer herbergen, kunnen we nog volop waterkevers, libellen, kikkers, amfibieen en waterplanten behouden die anders door de zonnebaarsen opgegeten zouden worden. Hein Kleef, werkzaam als bioloog bij de Stichting Bargerveen laat Menno in het Brabantse land zien wat de zonnebaars voor een vis is, waar hij zich bevindt en wat voor schade hij kan aanrichten. Zo laat hij ook zonnebaarsen zien, waaraan je kan zien dat ze pas zijn uitgezet.
Mocht u nog vissen of andere fauna op het oog hebben voor in uw vijver, koop dan vooral niet de zonnebaars, hoe mooi hij er ook uitziet.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.