NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Tata Steel wil meer CO2 uitstoten

24 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
schoorsteen_01.jpg

© Foto: Helmut Gevert

Tata Steel in IJmuiden wil een groter aandeel in de gratis rechten op het uitstoten van het broeikasgas CO2. Alleen op die manier kan het de 'oneerlijke' concurrentie aan van China, waar geen milieubeperkingen gelden. Dat schrijft Trouw donderdag. 
Top 3
Hoewel Tata Steel in Nederland de grootste hoeveelheid CO2 uitstoot, maakt het bedrijf aanspraak op meer emissierechten omdat het in de top 3 staat van staalbedrijven met de laagste uitstoot. Directievoorzitter Theo Henrar beroept zich in de krant op een EU-afspraak om bedrijven die het best presteren te beschermen. “Wij vinden dat onze innovatie en prestaties moeten worden beloond, omdat wij bij de top van de staalbedrijven horen.”
Bron: Trouw, ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.