Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

TassenBol verovert supermarktketen

  •  
25-03-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
949 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Vanaf maandag 29 maart introduceert Jumbo als eerste supermarktketen de TassenBol in al haar huidige winkels. Hiermee heeft de snelgroeiende keten een primeur op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.
De Tassenbol is een verzamelplek voor al die plastic tassen die anders ongebruikt in keukenkastjes blijven liggen. Jaarlijks gaan er 1,5 miljard plastic tasjes over de toonbank en de meeste mensen vergeten een tasje mee te nemen wanneer zij boodschappen gaan doen. Gevolg is dat zij er weer eentje kopen of krijgen, die vaak ook weer in het keukenkastje eindigt.
Caroli Buitenhuis vond dat er iets gedaan moest worden aan de verspilling van plastic tassen en bedacht de TassenBol. Wie in de winkel staat en een tasje nodig heeft, kan kiezen: óf een tasje kopen óf een gratis tasje uit de TassenBol halen. Onderzoek en praktijk bewezen al dat op die manier miljoenen tasjes per jaar hergebruikt kunnen worden.
Jumbo is de snelst groeiende supermarktketen van Nederland en zag door haar groei ook de verkoop van boodschappentassen de lucht in schieten.  “Jumbo draagt als maatschappelijk verantwoord ondernemer graag bij aan dit milieuvriendelijke initiatief. Wij vinden het een goede zaak dat er iets wordt gedaan aan de enorme hoeveelheid afval als gevolg van plastic tasjes. Daarnaast is het een extra service voor de klanten. Het is superhandig als er een TassenBol staat, waar je een gratis tasje uit kunt pakken. En als je weet dat je daarmee iets goeds voor het milieu doet, is dat nog eens extra fijn”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, Formule Directeur bij Jumbo Supermarkten.
De TassenBol is een landelijk initiatief, waar diverse supermarkten en ondernemers zich al bij hebben aangesloten. Jumbo heeft ook meegedaan met een proef met de TassenBol in de winkels in Veghel en Deventer. De klanten hebben erg positief gereageerd op deze bijzondere vorm van tassenrecycling. De TassenBol wordt daarom over de hele keten uitgerold.
Bron: Tassenbol

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.