Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Tandwalvis België stierf door honger

  •  
03-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sunset-belgian-coast-1395843.jpg
De arctische tandwalvis die vorige week aanspoelde in België is waarschijnlijk gestorven door verhongering. Dat heeft de autopsie op de zogeheten narwal uitgewezen, meldt het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) dinsdag.
Het was de eerste keer dat een narwal in België werd gesignaleerd. In Nederland gebeurde dat één keer, in 1912. Het zeezoogdier leeft normaal gesproken in het noordpoolgebied.
Het dier van ruim drie meter lang verkeerde in verregaande staat van ontbinding en werd aangetroffen bij een sluis in de Schelde. Het mannetje had geen voedselresten in zijn maag, maar wel plastic en drijfhout. Het dier woog 290 kilo, ruim 150 kilo te weinig. Verder kampte het met hartproblemen en een vergrote schildklier.
Drie dagen na de vondst van de narwal werd in Hemiksem, ook langs de Schelde, het kadaver van een dolfijn gevonden. Nog nooit eerder strandde een dolfijn langs een rivier in België, aldus Natuurpunt. Ook dit dier wordt onderzocht door het KBIN.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.