Vroege Vogels

Eerste officiële telling in Bhutan

  •    •  
30-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tijger_54.jpg

© Foto: WNF

Op Internationale Tijgerdag, 29 juli, heeft het koninkrijk Bhutan bekend gemaakt dat er 103 tijgers in het wild leven. Het is de eerste keer dat het Himalaya land een officiële nationale telling heeft gedaan.
In alle delen van het bergachtige Bhutan zijn met behulp van cameravallen tijgers geteld. Meer dan 70% van Bhutan bestaat uit dichte, afgelegen bossen en zelfs op 4000 meter hoogte komen tijgers voor. De laatste schatting, die minder betrouwbaar is, kwam nog uit op 75 exemplaren.
Andere landen
Van de in totaal dertien ‘’tijgerlanden’’ voeren nu behalve Bhutan, Nepal, India, Rusland en Bangladesh ook tijgertellingen uit. Vorige week maakte Bangladesh bekend dat hier 106 tijgers in het wild leven. Naar verwachting maakt China op korte termijn resultaten van hun eerste survey bekend. Begin dit jaar toonden cameravalbeelden van een Siberische tijgerin en haar twee stoeiende welpen aan dat deze ernstig bedreigde diersoort zich weer vestigt in China.
Lees meer op: WNF
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.