Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Taakstraf voor ‘bevrijden’ proefdieren _22_12_2014

  •  
22-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beagle.jpg
Vijf dierenactivisten die in april 2013 zes beagels ‘bevrijdden’ uit een kennel in het Noord-Brabantse Escharen, zijn maandag veroordeeld. De rechtbank in Den Bosch legde hen 50 uur taakstraf plus 1 maand voorwaardelijk op voor diefstal van de honden, die zouden worden gebruikt als proefdieren bij MSD Intervet, producent van diergeneesmiddelen.
Niet legaal
De veroordeelden zijn van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC). Ze hebben de beagles weggehaald uit de kennel omdat ze die een beter leven wilden geven. De rechtbank vindt dat ze geen strafbare feiten mogen plegen om hun overtuiging kracht bij te zetten. De vijf hadden ook legaal campagne kunnen blijven voeren en op een legale manier publiciteit kunnen zoeken.
Ding of dier
De advocaat van de activisten had vrijspraak bepleit. Hij zei dat een hond geen 'goed' is volgens het wetsartikel dat diefstal strafbaar stelt. De rechtbank is het daarmee niet eens. Sinds 1 januari 2013 is in het Burgerlijk Wetboek bepaald dat dieren geen zaken zijn. Maar dat wil nog niet zeggen dat je iets mag wegnemen wat een ander toebehoort, of het nu een ding is of een dier.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.