Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Taakstraf voor man die honden doodde

  •  
28-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hond_38.jpg
Een 41-jarige man uit IJsselstein moet 160 uur voor straf werken, omdat hij begin dit jaar twee honden van een brug over het Amsterdam-Rijnkanaal gooide. De dieren overleefden dat niet.
Straf
De politierechter in Utrecht legde de IJsselsteiner woensdag bovendien een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden op. Verder moet de man zich verplicht laten behandelen. Hij mag de komende 3 jaar ook geen dieren houden, zo oordeelde de rechter.
Dierenmishandeling
Ongeveer 50 actievoerders demonstreerden woensdag voor de rechtbank in Utrecht wegens de uitspraak in deze zaak. De demonstranten vinden dat dierenmishandeling in Nederland veel zwaarder moet worden bestraft. Een deel van de actievoerders liet ook al van zich horen toen de IJsselsteiner werd opgepakt. Vooral via sociale media deden toen zo veel geruchten de ronde dat de politie de man voor zijn eigen veiligheid een paar dagen vasthield.
Zwakbegaafd
De rechter heeft er rekening mee gehouden dat de man uit IJsselstein zwakbegaafd is en niet kan omgaan met stresssituaties. Zo meldde hij na zijn arrestatie niet dat er nog een hond in zijn huis was. Dat dier kreeg dagenlang geen eten en drinken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.