Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

T. rex en zijn prooi

  •  
04-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Naturalis maakte deze week bekend dat er bij opgravingen in Wyoming maar liefst vijf complete triceratopsskeletten zijn gevonden. Het gaat om jonge en volwassen exemplaren. Dat er zoveel bij elkaar liggen maakt de vondst uniek.
Naturalis brengt de skeletten naar Leiden toe voor verder onderzoek en de nieuwe permanente opstelling die in 2018 gerealiseerd gaat worden. Daar komt de al eerder gevonden T. rex te staan en enkele Triceratopsen. 
De Tyrannosaurus rex die al in 2013 naar Leiden is gebracht wordt nog steeds minutieus onderzocht. Elk bot gaat in de ct-scan om zo een compleet medisch dossier van deze vleeseter te krijgen. Vroege Vogels was hierbij en zag hoe een rib en de punt van zijn kop door de scan gaan.  
De Triceratops kwam regelmatig voor op het menu van de T. rex. De schedels werden niet opgegeten en zijn daarom geen zeldzaamheid, maar de rest van het skelet werd vaak helemaal verorberd. Dat maakt de vondst in Wyoming zo bijzonder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.