Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

T. rex en zijn prooi

4 sep 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Naturalis maakte deze week bekend dat er bij opgravingen in Wyoming maar liefst vijf complete triceratopsskeletten zijn gevonden. Het gaat om jonge en volwassen exemplaren. Dat er zoveel bij elkaar liggen maakt de vondst uniek.
Naturalis brengt de skeletten naar Leiden toe voor verder onderzoek en de nieuwe permanente opstelling die in 2018 gerealiseerd gaat worden. Daar komt de al eerder gevonden T. rex te staan en enkele Triceratopsen. 
De Tyrannosaurus rex die al in 2013 naar Leiden is gebracht wordt nog steeds minutieus onderzocht. Elk bot gaat in de ct-scan om zo een compleet medisch dossier van deze vleeseter te krijgen. Vroege Vogels was hierbij en zag hoe een rib en de punt van zijn kop door de scan gaan.  
De Triceratops kwam regelmatig voor op het menu van de T. rex. De schedels werden niet opgegeten en zijn daarom geen zeldzaamheid, maar de rest van het skelet werd vaak helemaal verorberd. Dat maakt de vondst in Wyoming zo bijzonder.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar