NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

T-rex en baltsende dino's

8 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
trex_01.jpg
Voor het eerst in de geschiedenis komt deze zomer een bijna compleet skelet van een T-Rex naar Nederland . Het reusachtige dier werd in 2013 gevonden in de Amerikaanse staat Montana en wordt op dit moment schoongemaakt en in elkaar gezet. Halverwege dit jaar komt de Tyrannosaurus rex als een bouwpakket naar ons land. Uiteindelijk is het 12 meter lange skelet te zien in het Leidse natuurmuseum Naturalis. 
Hoe verleidden dino's elkaar? Die vraag lijkt opgelost met Amerikaans onderzoek, dat donderdag verscheen in Scientific Reports. Geoloog Martin Lockley vond op twee plekken in Colorado meer dan 60 gaten die door de klauwen van een theropode dinosaurus waren gemaakt. Volgens de gerenomeerde dino-onderzoeker zijn de krassen sporen van een soort balts, de verleidingsdans van de mannetjes. Weten we nu ook hoe de T-rex mannetjes hun vrouwtjes het hof maakten? En in hoeverre lijkt het op de balts van vogels? 
Paleontoloog en Mr. T-rex Anne Schulp over baltsende dino's en met het laatste nieuws over de Leidse Tyrannosaurus.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.