Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Maleisië maakt werk van duurzaam hout'

  •  
20-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Veluwe.jpg
Maleisië gaat ervoor zorgen dat al het hout dat naar Nederland wordt geëxporteerd aan de importcriteria voor duurzaamheid gaat voldoen. Dat heeft de Maleisische minister Douglas Uggah Embas dinsdag in een gesprek toegezegd aan staatssectretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).
Nederland besloot recent dat de overheid hout uit Maleisië mag gaan gebruiken, ondanks dat nog niet aan alle criteria wordt voldaan. Maleisië zet volgens Nederland ,,betekenisvolle stappen'' om het zogeheten MTCS-hout te verbeteren.
Dijksma: ,,We willen alleen legaal gekapt hout en zeker weten dat de lokale bevolking gebruik kan blijven maken van natuurlijke hulpbronnen. Maleisië heeft toegezegd hieraan te voldoen en richtlijnen nog verder te zullen aanscherpen."
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.