Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

SUV-verkoop in de lift

  •  
05-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_123946.jpg
De luxeterreinwagen, beter bekend als de SUV, is terug van nooit weg geweest. De verkoopcijfers van met name BMW' X5, de Land Rover Range Rover en de Porsche Cayenne zijn deze zomer met meer dan 100 procent omhoog geschoten. Dat staat deze week in de Volkskrant.
Ook op straat in bijvoorbeeld Laren, Amsterdam-Zuid en Bloemendaal ziet het bij tijd en wijle zwart van de bovenmodale autotypen. De SUV (Sport Utility Vehicle) heeft onder vuur gelegen, maar de verkoop heeft er nauwelijks onder geleden.  Uit gegevens van Bovag en Rai blijkt dat vooral de modellen die recent een facelift hebben ondergaan flink in de lift zitten.
Van gène over het royale verbruik van de zware voertuigen lijken de eigenaren geen last te hebben. "Het kan me eigenlijk weinig schelen hoe mensen erover denken", verklaart een Land Rover-eigenaar in Amsterdam-Zuid tegenover verslaggever Stielstra. "Milieu? Waar hebben we het over? Laten ze oude dieselauto's aanpakken!" 
Volgens de importeurs van Land Rover en BMW gaat het juist dankzij de aandacht voor de milieuprestaties zo goed met de verkopen. Directeur Marc Bienemann van Land Rover: "Onze nieuwe turbodiesel V8-motor is schoner dan de oude benzine-V6. Dat model wordt inderdaad bijna niet meer verkocht."

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.