Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Supertanker in strijd tegen olieramp Golf

  •  
02-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Olievlek_19.jpeg
In de strijd tegen de olieramp in de Golf van Mexico wil de Amerikaanse kustwacht een aangepaste supertanker inzetten. Het schip kan dagelijks 500.000 vaten (bijna 80 miljoen liter) met olie vervuild water opnemen en de olie van het water scheiden.
De kustwacht wil de werking van het reinigingsschip uit Taiwan met de naam A Whale vanaf zaterdag 48 uur testen. Het schoongemaakte water vloeit terug in zee, de olie wordt naar een ander schip gepompt, meldden Amerikaanse media.
De proef met de 335 meter lange A Whale vindt plaats in de delta van de Mississippi. Als het schip kan worden ingezet, betekent dat een aanzienlijke uitbreiding van de huidige schoonmaakcapaciteit, stellen de autoriteiten.
De reinigingsoperatie kwam stil te liggen door de orkaan Alex, maar daarvoor verzamelden honderden boten sinds het begin van de olieramp eind april 595.000 vaten met olie vervuild water.
De A Whale geldt als het grootste schip ter wereld dat olie van het water kan afscheppen. De ombouw werd vorige maand voltooid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.