Vroege Vogels

Supermarkten in actie tegen zwerfafval

  •  
16-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afval.jpg
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gaat de strijd aan met zwerfafval. Met dat doel presenteerde CBL-directeur Theo Roos maandag het actieplan 'Super-Schoon'. Hij deed dat in het kader van de 'Week van Nederland Schoon' die maandag begon met een debat tussen bedrijven over zwerfafval.
Het actieplan is gericht op het voorkomen en opruimen van zwerfafval bij supermarkten en omvat ook voorlichting over zwerfafval. Het moet ondernemers helpen hun winkelomgeving nog schoner te houden.
Het CBL wil onder meer stimuleren dat supermarkten niet meer automatisch kassabonnen meegeven aan klanten. Ook wil de organisatie samen met Nederland Schoon en fabrikanten zoeken naar oplossingen om verpakkingen minder zwerfafvalgevoelig te maken, bijvoorbeeld door losse onderdelen te voorkomen.
In de 'Week van Nederland Schoon' staan verder tal van activiteiten voor verschillende doelgroepen op het programma. Zo staat dinsdag staat in het teken van reizigers in het openbaar vervoer, is woensdag gericht op jongeren en donderdag op recreanten en ligt vrijdag ligt de focus op verkeersdeelnemers. De symbolische afsluiting van de week is een debat over zwerfafval waaraan milieuminister Jacqueline Cramer (VROM) deelneemt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.