Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Supermarkt Jumbo misleidt vleeseters

12 jun 2014
  •  
leestijd 1 minuten
jumbo_oorsprong.jpg
Supermarkt Jumbo ‘misleidt’ haar klanten en is ‘oneerlijk’ door haar huismerk ‘Vlees met Oorsprong’ als diervriendelijk aan te prijzen. Dit stelt de Reclame Code Commissie na een klacht van Wakker Dier. Jumbo verkoopt onder andere kip, varkensvlees, rundvlees en kalfsvlees ‘met Oorsprong’. Geen van deze vleessoorten is diervriendelijk, zo bepaalde de commissie.
Het rundvlees heeft in het geheel geen welzijnskeurmerk. Het ‘Milieukeur’ varkensvlees voldoet nog niet eens aan de minimumnorm die supermarkten vanaf 2015 voor al hun varkensvlees hebben afgesproken. De kip en het kalfsvlees onder het huismerk ‘Vlees met Oorsprong’ hebben slechts één van de maximaal drie te verdienen Beter Leven sterren van de Dierenbescherming. Ook van de Dierenbescherming mag dit niet ‘diervriendelijk’ worden genoemd.
Wakker Dier: “Naast dieronvriendelijk, laat Jumbo zich hier ook van haar klantonvriendelijke kant zien. Veel klanten maken zich zorgen om dierenleed en Jumbo probeert hier met misleiding een slaatje uit te slaan.“
Bron: Wakker Dier

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.