Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Super stunt weer met industrievarken

  •  
30-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_270216.jpg

© varken

Supermarkten hebben hun belofte om industrievarkens uit de vleesschapen te verbannen massaal gebroken. In het afgelopen kwartaal werd volop gestunt met dit 'verbannen vlees', meldt Wakker Dier woensdag. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie was in het derde kwartaal van dit jaar liefst 43 procent van de folderaanbiedingen voor varkensvlees een industrievarken. Dat zijn varkens die hun leven lang binnen zitten in een kaal hok.

Varkenshaas

Wakker Dier wijst erop dat varkenshaas met een ster moeilijk te krijgen is, omdat één varken maar twee varkenshaasjes oplevert. ,,Supermarkten weten dat er te weinig voorraad is van varkenshaas met ster om mee te stunten. Maar in plaats van te stoppen met stunten, gooien ze hun belofte overboord en kiloknallen ze er op los met industrievarken'', aldus de organisatie.

'Het varken van morgen'

Alle supermarkten beloofden in 2013 het gangbare varkensvlees te vervangen door 'het varken van morgen': varkensvlees met 1 Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Toch staat er nog heel vaak varkensvlees zonder keurmerk in de folders.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.