Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sunny Schools: samen voor duurzaamheid

  •  
11-10-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
solar.jpg
Zonnepanelen op het schooldak, gefinancierd door de eigen lokale gemeenschap: Klimaatinitiatief 10:10 presenteert het crowdfundingproject ‘Sunny Schools’, mede mogelijk gemaakt door Greenchoice. Op 10 oktober zijn de eerste (pilot)scholen gestart.  Leerlingen, ouders, lokale ondernemers, gemeenten en andere betrokkenen, iedereen kan een (deel van) een zonnepaneel sponsoren en raakt op praktische en positieve manier betrokken bij de school en bij het thema duurzame energie.
Profiteren
Sunny Schools verenigt verschillende doelstellingen in een project, waar het onderwijsveld, de leerlingen en uiteindelijk de hele wereld van profiteren:
• Community building: Sunny Schools bevordert de samenwerking en samenhang binnen de lokale gemeenschap
• Educatie: Sunny Schools geeft duurzaamheid direct een plek in het onderwijs en brengt duurzame energie tot leven in het klaslokaal.
• Innovatie: Via Sunny Schools maken scholen kennis met crowdfunding, een creatieve manier om de eigen inkomsten te vergroten, daarbij met zonnepanelen op het dak profileert de school zich als innovatieve en moderne school gericht op de toekomst.
• CO2 reductie: Sunny Schools genereren een substantieel deel van hun elektriciteit via zonne-energie en brengen hiermee direct de CO2 emissie omlaag.
• Versterken rol duurzame energie in de maatschappij: Sunny Schools brengt schone energie direct binnen in het dagelijks leven van een brede doelgroep.
• Besparen op elektriciteitskosten: De zonnepanelen kosten de school zelf geen geld. De besparing kan direct weer geïnvesteerd worden in de school.
Middelen
10:10 Projectleider Wijnand Duyvendak: “Er is een groot aanbod op het gebied van zonnepanelen voor scholen in Nederland, maar veel scholen hebben hier niet de middelen voor. Met Sunny Schools betrek je de hele community bij de school en zo maak je het uiteindelijk samen mogelijk om panelen te installeren. We staan de scholen terzijde, van fondsenwerving tot aan de uiteindelijke plaatsing van de panelen. Dat maakt het een typisch 10:10 project, wij maken het eenvoudig en leuk om mee te werken aan een duurzame samenleving.”
Dag van de duurzaamheid
Sunny Schools biedt o.a. een eigen schoolpagina binnen de crowdfunding website en kleurrijke materialen om actief sponsors mee te werven (zowel digitale materialen als posters en ondersteuning bij sponsor-ideeën). De eerste drie Sunny Schools starten op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid.
Geïnteresseerden kunnen zich wenden tot info@sunnyschools.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.