Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sumatraanse bossen in gevaar

  •  
27-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wnfplaatje.jpg
Illegale oliepalm plantages leiden in toenemende mate tot vernieting van Tesso Nilo Nationaal Park op Sumatra. Dat blijkt uit onderzoek van WNF. Tevens kwam uit het rapport naar voren dat twee van 's werelds grootste palmolieproducenten -Asia Agri en Wilmar- de illegaal geoogste vruchten verwerken.
Soortenrijkste gebieden
WNF heeft de bedrijven aangesproken op hun gedrag; vooral ook omdat beide partijen lid zijn van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). De bedrijven hebben inmiddels maatregelen genomen om te voorkomen dat zij nog langer illegaal geoogste vruchten afnemen en op die manier bijdragen aan de vernietiging van een van de meest soortenrijkste gebieden op aarde.
Tijger
Het bosgebied Tesso Nilo op Sumatra is bekend vanwege de buitengewoon grote hoeveelheid verschillende plantsoorten die er voorkomen. Ook bedreigde diersoorten zoals de Sumatraanse olifant en tijger komen er nog voor. Vandaar dat bijna tweederde van dit bijzondere gebied de status van Nationaal Park heeft.
Pulp
Het onderzoek van WNF -Palming Off a National Park- toont aan dat tot april 2012 ruim de helft van deze bijzondere bossen inmiddels is aangetast. Papier- en pulpproducenten zoals APRIL en APP hebben grote delen van de bossen buiten de grenzen van het nationale park inmiddels tot pulp vermalen. Nu blijkt uit onderzoek van WNF dat binnen het nationale park grote delen van het bos plaats hebben gemaakt voor illegale oliepalmplantages.
Bron: WNF.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.