Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Succes voor Actie Stop de Tijgerhandel

  •  
03-06-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_291533.jpg
Meer dan 23.000 mensen doen wereldwijd al mee aan de acties van het Wereld Natuur Fonds om de ernstig bedreigde tijger te redden. Er leven nog slechts 5000 exemplaren van dat prachtige roofdier en de aantallen lopen terug. Tijdens de CITES-conferentie die vandaag in Den Haag begint zal de tijger uiteraard ook op de agenda staan, maar het WNF roept ook de hulp van gewone mensen in.
De actie is vooral gericht tegen de Chinese plannen om de handel in tijgermaterialen weer vrij te geven. De overheid in Beijing staat onder zware druk van Chinese tijgerfokkers. Zij willen dat de regering het uit 1993 daterende verbod op de binnenlandse handel in tijgers en tijgerproducten opheft. Op die manier kunnen fokkers de botten, huiden, vlees en tanden van deze gefokte tijgers verkopen. China was van oudsher een land waar tijgers werden verwerkt in medicijnen, voedsel, wijn en kleding. Door het verbod uit 1993, in combinatie met goede handhaving, is de markt ingestort. Maar het WNF vreest dat opheffen van het verbod de vraag weer doet opleven. Dit is een vrijbrief voor stropers om de laatste nog in het wild levende tijgers te doden.
Deelnemers aan de tijgeractie kunnen na een paar eenvoudige handelingen hun eigen foto uploaden op de speciale website  www.panda.org/tigermosaic . Binnen een paar  dagen tot een week kun je op die website je foto tussen alle andere foto’s terug te vinden die samen een reusachtig mozaIek van een tijgerkop vormen. Op dit moment zijn er al meer dan 23.000 foto’s ingestuurd. Ook is het mogelijk om een petitie te ondertekenen, waarin de Chinese regering wordt opgeroepen om het handelsverbod niet op te heffen of te versoepelen.
Met dit fotomozaiek willen we wereldwijd een boodschap uitzenden dat het instandhouden van het verbod op de tijgerhandel absoluut noodzakelijk is om de toekomst van de laatste wilde tijgers veilig te stellen , aldus Johan van de Gronden, algemeen directeur van het WNF.
Bron: WNF

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.