Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Succes krakeenden

  •  
05-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
krakeend_belterman.jpg
Veertig jaar geleden kwamen er in de zomer maximaal 800 krakeenden voor. Deze week werden er alleen al op het Eemmeer 2600 geteld! Terwijl de 'gewone' wilde eend het moeilijk heeft is de kreakeend aan een gestage opmars bezig.
Niet alleen in de Randmeren tussen de Flevopolders en het oude land doet deze eend het goed, ook in de Biesbosch en de Oostvaardersplassen kan je ze bij duizenden tegenkomen. Juist in deze tijd, als de vogels ruien, zijn ze op open water goed zichtbaar. Het is jammer dat je ze dan niet hoort (een slimme vogel houdt zijn snavel als hij niet kan vliegen, het is niet handig om je vijanden dan te waarschuwen!), maar op de radio kunnen we daar nog wel wat voor bedenken...
Een reportage met Ruud van Beusekom van Vogelbescherming.
Lees over de krakeend in het nieuws
De bijzondere foto van de opvliegende krakeend is van Rob Belterman, hij komt zondag ook in de uitzending als één van de goede natuurfotografen die foto's levert voor onsze Foto Galerij.
Bekijk meer mooie Belterman-plaatjes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.