Vroege Vogels

Subsidies Zeeuwse Milieu Federatie verder onder druk

  •  
27-03-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_169098.jpg
De Partij voor Zeeland (PvZ) in de Provinciale Staten wil de subsidie van 350.000 euro voor de Zeeuwse Milieu Federatie (ZMF) schrappen. Dat heeft de fractie vrijdag in een brandbrief aan Gedeputeerde Staten geschreven.
De Raad van State bepaalde woensdag dat Zeeuwse vissers geen Ierse mosselen meer mogen uitzaaien in de Oosterschelde, omdat niet is aangetoond dat dat onschadelijk is voor de natuur in het Nationaal Park. De vissers vrezen nu het einde van de mosselindustrie en het verlies van tussen 2000 en 10.000 banen. De ZMF is een van de partijen die de zaak bij de bestuursrechter aanhangig maakte.
Vrijdag meldde ook de ChristenUnie in de gemeenteraad van Reimerswaal een einde te willen maken aan de subsidie voor de milieuorganisatie. De VVD in Provinciale Staten gaat in elk geval vragen over de subsidie stellen aan het provinciebestuur, zei fractievoorzitter I. Vogelaar.
Fractievoorzitter J. Hageman van de PvZ is laaiend. ,,Het kan toch niet zo zijn dat we aan de ene kant de mosselindustrie stimuleren en aan de andere kant ook een organisatie helpen die de sector om zeep helpt? Als we moeten kiezen tussen 10.000 banen en mogelijke, dus niet zekere, schade aan de natuur, kiezen wij voor de banen.''
De VVD in Provinciale Staten pleitte al eerder voor de beëindiging van de subsidie, omdat de milieudiensten van de gemeenten en de provincie al voldoende kennis zouden hebben.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.