Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Subsidie voor milieuvriendelijke varkensstal

  •  
13-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_270216.jpg

© varken

Een veehouder in het Limburgse dorp Leunen heeft van staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw 550.000 euro subsidie gekregen voor een milieu- en diervriendelijke varkensstal die hij ontwikkelde en bouwde. De stal is voorzien van een nieuw systeem waarbij mest en urine direct uit de stal worden verwijderd. Dat maakte de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB dinsdag bekend.
Ammoniak
De subsidie is bedoeld om de uitvinding verder te ontwikkelen. De innovatie verbetert welzijn en gezondheid van de dieren, is goed voor het milieu, verbetert de werkomstandigheden en heeft een hoog rendement.
Het direct scheiden en afvoeren van mest en urine voorkomt het ontstaan van onder meer ammoniak. In de stal staan vierduizend varkens op twee verdiepingen. Boer Martien van Kempen richtte vorig jaar een bedrijf op om zijn stalsysteem op de markt te brengen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.