Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Subsidie op groene energie trekt ondernemers

  •  
05-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonneboiler_overbosch_02.jpg
Meer dan 150 ondernemers hebben zich gemeld bij het ministerie van Economische Zaken met plannen om duurzame energie op te wekken. De ondernemers hopen in aanmerking te komen voor een subsidie voor het produceren van groene stroom.
Vergistingsinstallaties
Het ministerie liet vrijdag weten dat meer dan 100 projecten aan de gang willen met zonne-energie. Daarnaast richten 3 projecten zich op windmolens en 18 op vergistingsinstallaties. Verder zijn er nog 25 projecten met biomassaketels en 12 die aan de slag gaan met duurzame warmte. Samen zouden deze ondernemers genoeg groene energie kunnen opwekken om 200.000 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.
Subsidiepot
Het zal nog even duren voor deze projecten horen of ze de subsidie daadwerkelijk krijgen, maar ze maken wel de meeste kans omdat ze zich snel hebben gemeld voor de subsidiepot. Daar zit in totaal 3 miljard euro in, waarvan in de eerste ronde al 1,3 miljard euro zal worden toegekend.
16 procent
Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie, zoals de subsidiepot heet, hoopt het kabinet ondernemers aan de gang te krijgen met groene energie. In 2020 moet 16 procent van alle energie in Nederland duurzaam worden opgewekt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.