Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Studio Bruinvis

  •  
01-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
bruinvis_51.jpg

© Foto: E. Schrijver

Het havenhoofd van Zierikzee is één van de vijf hotspots in de Oosterschelde om bruinvissen te zien. Vanaf september is het ook mogelijk om ze daar te horen. Stichting Rugvin werkt aan een installatie die het geluid van bruinvissen met hulp van onderwatermicrofoons hoorbaar maakt.
Stichting Rugvin
Door ze jaarlijks te tellen weten de onderzoekers dat er momenteel 35 tot 40 bruinvissen zwemmen in de Oosterschelde. Veel mensen weten het nog niet, maar met een beetje geduld en de kennis waar je moet gaan kijken lukt het iedereen om zo’n mooie walvisachtige zelf ook te zien. 
Studio Bruinvis
De beste plek van Nederland om de dieren te spotten is bekend. Maar de onderzoekers willen ook graag dat je ze daar live kunt horen. Dat is helemaal spectaculair. Daarom willen Stichting Rugvis samen met het publiek Studio Bruinvis ontwikkelen. Dit wordt een plek aan de Oosterschelde op het havenhoofd van Zierikzee waar het geluid van bruinvissen voor iedereen live te horen is.
Het initiatief om Studio Bruinvis te ontwikkelen komt van Stichting Rugvin, maar ze werken ook samen met het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, Gemeente Schouwen-Duiveland, ARK Natuurontwikkeling en Rijkswaterstaat.
Om dit mogelijk te maken is minimaal €70.000 nodig. Van dit streefbedrag is al €30.000 toegezegd door onze samenwerkingspartners. Van de resterende €40.000 willen ze €10.000 via Crowdfunding en de resterende €30.000 m.b.v. projectaanvragen ophalen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.