Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Studio Bruinvis

1 mei 2015
  •  
leestijd 1 minuten
bruinvis_51.jpg

© Foto: E. Schrijver

Het havenhoofd van Zierikzee is één van de vijf hotspots in de Oosterschelde om bruinvissen te zien. Vanaf september is het ook mogelijk om ze daar te horen. Stichting Rugvin werkt aan een installatie die het geluid van bruinvissen met hulp van onderwatermicrofoons hoorbaar maakt.
Stichting Rugvin
Door ze jaarlijks te tellen weten de onderzoekers dat er momenteel 35 tot 40 bruinvissen zwemmen in de Oosterschelde. Veel mensen weten het nog niet, maar met een beetje geduld en de kennis waar je moet gaan kijken lukt het iedereen om zo’n mooie walvisachtige zelf ook te zien. 
Studio Bruinvis
De beste plek van Nederland om de dieren te spotten is bekend. Maar de onderzoekers willen ook graag dat je ze daar live kunt horen. Dat is helemaal spectaculair. Daarom willen Stichting Rugvis samen met het publiek Studio Bruinvis ontwikkelen. Dit wordt een plek aan de Oosterschelde op het havenhoofd van Zierikzee waar het geluid van bruinvissen voor iedereen live te horen is.
Het initiatief om Studio Bruinvis te ontwikkelen komt van Stichting Rugvin, maar ze werken ook samen met het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Nationaal Park Oosterschelde, Gemeente Schouwen-Duiveland, ARK Natuurontwikkeling en Rijkswaterstaat.
Om dit mogelijk te maken is minimaal €70.000 nodig. Van dit streefbedrag is al €30.000 toegezegd door onze samenwerkingspartners. Van de resterende €40.000 willen ze €10.000 via Crowdfunding en de resterende €30.000 m.b.v. projectaanvragen ophalen. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar