Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Studenten winnen prijs zuinigste stadsauto

  •  
30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_17.jpg
Studenten van de Haagse Hogeschool hebben een prijs gewonnen voor de zuinigste stadsauto op waterstof van Europa. Het zelf ontworpen voertuig verbruikt veertien keer minder energie dan een reguliere elektrische auto. Het studententeam sleepte de onderscheiding in de wacht tijdens de Europese Shell Eco-marathon, zo maakte de oliemaatschappij zondag bekend.
Van de 183 deelnemende groepen uit heel Europa, deden er elf mee uit Nederland. De wedstrijd had plaats in het Duitse Lausitz. Volgend jaar vindt het evenement plaats in Rotterdam. De voertuigen verplaatsen zich dan voor het eerst over de openbare weg. De afgelopen jaren reden ze altijd op een circuit.
Het Haagse studententeam, dat onder de naam The Hydro Cruisers meedeed, liet weten ,,waanzinnig blij'' te zijn met de prijs. ,,Dit is een extra stimulans om ons zuinige voertuig verder te ontwikkelen.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.