Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Studenten presenteren 'Formule Bio'

  •  
06-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_114120.jpg
Drie studenten Werktuigbouwkunde van de Hogeschool Utrecht hebben vrijdag een CO2-neutrale racewagen gepresenteerd. De lichtgewicht eenzitter is een afstudeerproject en wordt 'Formule Bio' genoemd.
De raceauto is uitgerust met een verbrandingsmotor op bio-ethanol (E85). De 'Formule Bio' is ontstaan uit de droom van de studenten om zelf mee te doen aan Formule Student. Dat is een kleinschalige Formule 1-klasse voor universiteiten over de hele wereld. Aangezien er nog geen 'groene' raceklasse bestaat, werd gekozen voor een proefproject: groen en goedkoop racen.
De groen-witte bolide heeft veel weg van een gewone racewagen, maar werd wel geheel ontworpen door de drie studenten zelf, aldus student Jeroen-Pieter Visser. ,,Er missen nu nog een paar onderdelen, maar over vijf weken is de auto rijklaar en maken we testritten met een coureur'', zegt Visser glunderend.
De ondernemende studenten regelden zelf sponsoren om de plannen voor een groene raceauto daadwerkelijk om te zetten in een echte auto. Met het project, dat anderhalf jaar in beslag nam, studeren de drie af aan de Hogeschool Utrecht.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.