Vroege Vogels

Studenten ontwikkelen auto op aardgas en benzine

  •  
13-11-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitlaat_02.jpg
Studenten van de Hanzehogeschool en het Alfa-College in Groningen hebben de eerste 'retrofit' auto ontwikkeld: een benzineauto die achteraf omgebouwd kan worden tot aardgasauto. Dat maakte de Hanzehogeschool dinsdag bekend.
De auto kan op beide brandstoffen rijden. Hij rijdt energiezuiniger en is goedkoper dan een benzine- of dieselauto. "Voor het warm laten lopen van de motor draait hij op benzine, daarna schakelt hij automatisch over op aardgas. Dit is de schoonste brandstof die er is en veel goedkoper'', zegt projectleider Henk Beuker van de Hanzehogeschool.
De auto is goedgekeurd door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Er rijden er nu drie op de weg. Wie zijn eigen auto om wil laten bouwen, is ongeveer 3000 euro kwijt.
Praktisch probleem is wel het kleine aantal aardgastankstations in Nederland."Dat zijn er een stuk of zes, dus je moet wel een eindje rijden om te tanken. Daarin is Duitsland veel verder; daar zijn er veel meer,, aldus Beuker.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.