Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Struikelen over stadse fossielen

26 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
steengoeie_fossielen
Wie last-minute naar een subtropisch strand wil reizen, hoeft helemaal geen vliegticket te boeken. Een treinretourtje Utrecht is genoeg. Door die stad loopt namelijk een van de wandelroutes die geoloog Hans Oude Nijhuis heeft uitgestippeld in zijn boek Steengoeie Wandelingen.
In het boek zijn meerdere stadswandelingen te vinden langs mooie natuurstenen gevels en fossielen. Zo zit de Domtoren vol vulkanisch gesteenten en vol kalksteen dat barst van de schelpen. En zelfs in de stoepranden van de binnenstad zijn geologische schatten te vinden: exotische koraalriffen met versteende honingraatkoralen en zeeleliestengels.
Samen met Oude Nijhuis brengt Vroege Vogels een bezoekje aan het miljoenen jaren oude Utrechtse strand. Oude Nijhuis organiseert ook geologische excursies door Utrecht. Kijk voor meer informatie op site van steengoedewandelingen.nl .

Boekgegevens

Titel: Steengoeie Wandelingen
Auteur: Hans Oude Nijhuis
Uitgeverij: Gegarandeerd Onregelmatig
128 pagina's 
ISBN 9789078641452

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.